Herrar Division 1 Mellersta Svealand:

Onyx IBK - Nacka Wallensta
Lördag 20 Sep Kl 16:00, Rosvalla Sporthall

Annons:

Nyheter
«

Full sporthall mot Partille?

Säsongens näst sista hemmamatch väntar lördag kl 15 och det är en superviktig match för både gästande Partille och hemmalaget Onyx. Vi kollade läget i laget med Tom Iversjö och kan konstatera att en välfylld sporthall med bra publikstöd är viktigt, så boka in lördageftermiddagen nu!


Tre omgångar kvar och en superdramatisk avslutning på serien väntar. Fortfarande har Onyx saken i egna händer, men det ser ut att bli riktigt tufft. Man kan analysera resultat och kommande matcher in i det oändliga och konstatera en hel del, som t ex att bottenlagen faktiskt spelar riktigt jämnt mot topplagen. Hur ser ni på läget och slutspurten på serien?
Alla vet vad som gäller och alla kan ju läsa en tabell och inse betydelsen av de kommande matcherna med Partille som start. Vi väljer att se det som vårt slutspel, varje match är enskilt väldigt viktig. Samtidigt så är det ju detta man lever för med sitt idrottande, att få delta i matcher med stor betydelse. Så vi ser på läget som det är, allvarligt ur en tabellsituation men också med glädje över att kunna få med oss massa nyttiga erfarenheter av just sådana här matcher!

Jumbolaget Partille, som är helt piskade att vinna, kommer på besök imorgon lördag. För deras del är det nu verkligen vinna eller försvinna, samtidigt som Onyx också är i jättebehov av vinst. Hur ska ni tackla det uppdraget och se till att det blir tre poäng?
Vi vet hur vi ska hantera Partille och deras spel. Sen kommer det dock bli en match där det lag som kan hantera sina nerver kommer vara det lag som går segrande ur matchen. Och med den erfarenheten som vi nu har i detta lag ser jag oss som väldigt starka! Sen behöver vi hjälpen från vår publik, det ska ju vara en fördel att vi har matchen hemma!

Det har ju varit sjukstuga i laget. Hur ser det ut i laget nu då?
Peppar peppar så ser det helt ok ut. För stunden är alla tillgängliga förutom Ekstrand. Sen kanske alla inte riktigt är tillbaka på 100% efter sina sjukdomar och då kanske Kim Callin är den som absolut har tränat minst och varit mest sjuk men eftersom truppen nu är bred så har vi många möjligheter att få honom att orka hela vägen ut.

Nu kan det eventuellt bli så att det blir konkurrens om sportpubliken när Nyköpings Hockey spelar avgörande play off match exakt samtidigt på Rosvalla. Varför ska folk i Nyköpingsregionen välja innebandy tycker du?
En enormt svår fråga. Som idrottsintresserad som börjar få massa känslor för Nyköping så vill man ju att alla lag i Nyköping med omnejd ska gå så bra som möjligt. Samtidigt så höjer vi i ONYX oss några procent med ett bra stöd från läktaren vilket innebär att jag gärna ser en ”knökafull” sporthall på lördag. Men jag får väl köra på den gamla klyschan: Vill du se mål är det innebandy du ska se på!

Till sist, vågar du dig på ett avancerat tips på hur matchen slutar?
Nej. Men vi ska alla komma ihåg den vändningen som Partille var nära att göra förra helgen mot Karlstad, så hur än resultatet är inför tredje så är det aldrig avgjort i vår underbara innebandyvärld. Men vinst blir det, inget snack!

Lycka till!
Stort tack!

Tabell, Allsvenskan Södra
P
artille IBS´ hemsida

Publicerad 10:25 den 09 Mars 2012 av Jonas Olsson • Läst 731 gånger Kategori: Herrar A Uppdaterades 10:31 den 09 Mars 2012 av Jonas Olsson

Kommentarer på Facebook