Herrar Division 1 Mellersta Svealand:

Onyx IBK - Nacka Wallensta
Lördag 20 Sep Kl 16:00, Rosvalla Sporthall

Annons:

Information om sponsring

Information om sponsring

Som alla föreningar är Onyx beroende av sponsorer & partners i olika former. Det är viktigt att vi har samma budskap till våra sponsorer och att vi vårdar vårat eget varumärke så att vi förblir en attraktiv förening att synas tillsammans med.

Vissa partners kanske väljer att satsa sina sponsorpengar på föreningen i sin helhet, medan andra vill vara med mot en specifik del, t ex A-lag, damer, ungdomar, C-lagsverksamheten eller kanske rent av på nivån mot enskilda lag. Generellt gäller alltid att Onyx Innebandy äger sitt eget varumärke och alltid skall ha en del av alla sponsorintäkter, som lägsta nivå skall 80/20 regeln tillämpas, är ni osäker på vad som gäller så kontakta oss gärrna.

I vår officiella presentation till sponsorer finns flera reglerade erbjudanden för partners. Normalt tecknas alla avtal och all fakturering av marknadsgruppen, men ibland måste man hitta unika lösningar, då kanske en faktura kommer från en underleverantör (t ex INTERSPORT) för att partnern skall kunna göra avdrag för moms.

Marknadsgruppen hjälper gärna till med att ”sy ihop säcken” och stöttar alla som har funderingar på vad och hur man gör detta.

Marknadsgruppen har ytterst ansvar att godkänna t ex tryck av textil, vilken typ av textil som skall användas.

Viktigt att alla förstår att detta regelverk inte är till för att förhindra det kreativa arbete som finns ute bland lagen, utan det handlar om att Onyx alltid skall vara en seriös och attraktiv förening som våra partner får tillbaka maximalt för sina investerade marknadspengar.

Exempel:

Eftersom INTERSPORT är huvudsponsor till föreningen så kan material inte köpas hos konkurrent som exempelvis STADIUM, på samma sätt kan man inte trycka reklam för motsvarande konkurrent på den textil vi använder då vi representerar Onyx. Det regleras även vem som trycker vår textil, placering av logotyper, storlekar och färgsättningar.
Kontakta gärna undertecknad om ni vill ha tips, stöd eller har några frågor.

 

Med vänliga hälsningar

Patrik Nilsson, Marknadsansvarig Onyx.
patrik.nilsson@onyxinnebandy.se
070-281 23 78